Fest i Åbningskampen

Det blev som forventet en søndagsfest i Bülowsvejhallen da AKS Falcon i holdets første kamp besejrede gæsterne fra Aabyhøj IF med 67-49. Spillet på banen bar præg af at det var en åbningskamp, og af at de mange tilskuere måske gav spillerne lidt ekstra nerver på. Stemningen i hallen fejlede dog ikke noget, og der blev trommet og sunget fra start til slut.

Emilie Hesseldal scorede kampens første to points og Marie Louise Blyme fulgte op med en 3er, inden to straffekast fra Hesseldal og fire points fra Ástrós Ægisdóttir gjorde det til 11-2. Efter Caroline Wich fik reduceret, ramte Josephine Tullin en 3er der bragte hjemmeholdet i front 14-4 og fik head coach for Åbyhøj, Jakob Hjorth, til at tage timeout. I perioden herefter fortsatte det gode AKS Falcon spil dog, og specielt Josephine Tullin var toneafgivende med en række gode angrebsrebounds, og endnu en 3er der bragte AKS Falcon foran 19-6.

Astros Ægisdotter

Herfra fik Åbyhøj dog kæmpet sig ind i kampen med et 10-1 run, og lydniveauet i Büllen dalede for en stund. Det fik Elisabeth Brynaa dog hurtigt ændret på, da hun kom i gang med 4 points, og da unge Signe Bang kom ind og bankede en 3er i til stillingen 30-16 ville jublen blandt de mange ungdomsspillere fra Falcon ingen ende tage. De to hold fulgtes herefter ad, indtil AKS Falcon kunne gå til pause foran 33-22. De noget yngre Åbyhøjspillere viste rigtigt flot holdspil i specielt 2. periode, og formåede at holde sig inde i kampen, trods et massivt tryk fra tilskuerpladserne.

Signe Bang

I 3. periode bølgede kampen frem og tilbage. Matilde Madsen leverede godt spil hos gæsterne, imens Marie Louise Blyme med to 3ere i perioden hjalp sit hold med at bevare føringen. Perioden vil dog mest blive husket for to spektakulære sekvenser i de sidste 97 sekunder. Først var Thóra Jónsdóttir hårdt presset af skuduret, og fanget i en trap langt ude på banen ved sidelinien. Hun fik sendt bolden videre til Signe Bang, der fra midtercirklen tog et skridt ind i afleveringen og satte en dyb dyb 3er som skuduret lød. Det blev dog ikke periodens sidste buzzer, for med 8 sekunder tilbage havde Åbyhøj bolden under Falcons kurv, med mulighed for at få sidste afslutning i perioden. De smed bolden væk, og så kunne Thóra Jónsdóttir spurte op i den anden ende af banen, og ligge bolden i kurven samtidig med at hun blev fejlet og hornet lød. Dermed bragte hun sit hold i front 54-38 inden fjerde periode.

Emile Hesseldal var overalt mod Aabyhøj

Herfra blev det aldrig spændende, og med en sejr på 13-11 i 4. periode kunne AKS Falcon tage sæsonens første sejr med 67-49, i en kamp hvor holdet førte fra start til slut. Emilie Hesseldal var kampens bedste spiller med 11 points, 17 rebounds og 6 assists, men det var kollektivet der sikrede sejren. Elisabeth Brynaa blev topscorer med 14 points og lagde et højt tryk defensivt der resulterede i 4 steals. Thóra Jónsdóttir leverede 8 points, 6 rebounds og 7 assists og Marie Louise Blyme ramte fire 3ere. For Åbyhøj var de bærende spillere Caroline Wich og Matilde Madsen, der begge lavede 14 points.På hele holdets vegne, skal der lyde et kæmpe tak til alle de mennesker der dukkede op og støttede i dag, samt alle de frivillige der gjorde det muligt at have så flotte rammer. Sikke en start!

AKS Falcon sidder over i den kommende weekends spillerunde, og derfor er næste kamp den 14. oktober kl. 20:00 imod BK Amager i Bülowsvejhallen. Amager vandt i går deres første kamp i Kvindebasketligaen, og dermed kan det potentielt blive et tidligt topopgør der venter. Vi håber at begge holds tilskuere vil møde talstærkt op og levere lige så fede rammer som der var i dag!

VELKOMMEN TIL KAMP!

AKS Falcon er et samarbejde mellem Falcon og Ajax København Sportsgymnasium (AKS). Ambitionen for holdet er at synliggøre kvindebasket i hovedstaden og spille med i toppen af den bedste danske række. Projektet skal naturligvis også være et flagskib for både de unge elever på AKS og de flere hundrede unge pigespillere i Falcon.

I Falcon har vi arbejdet langsigtet med udviklingen af klubben. Gennem en årrække har vi, med udgangspunkt i bredden, med stor succes fokuseret på at udvikle klubbens ungdomsafdeling på en bæredygtig måde. Det fokus betyder, at vi foreløbig har omtrent 435 piger på ungdomssiden, hvilket gør Falcon til uofficielle Danmarksmestre i holdsport målt på antallet af piger/kvinder i klubben. Med det brede fundament, har vi brug for noget, der kan samle klubbens mange piger og give dem nogle rollemodeller at spejle sig i. Vi håber og tror, at AKS Falcon vil kunne begge dele. Det er uundgåeligt at vi med så mange pigespillere i klubben, vil have nogle der drømmer om at spille på højeste niveau. Falcons andel i ligaholdet skal derfor også ses som en måde at give de ambitiøse ungdomsspillere noget at sigte efter, som kan motivere og fastholde dem på deres rejse med sporten.

Med et hold på højeste niveau, får vi en fantastisk mulighed for at skabe nogle fede arrangementer i Bülowsvejhallen, der kan inspirere alle klubbens medlemmer på tværs af holdene. Vi håber at I vil være med til at støtte op om projektet og komme i hallen når der spilles hjemmekampe.

Holdet kan følges på Facebook, hvor truppen vil blive præsenteret og der løbende vil komme opdateringer om kampe m.m.:
https://www.facebook.com/AKSFalconBasket (kopier og indsæt link i browser).

Kom glad og støt holdet i hjertet af Frederiksberg!

Venlig hilsen

Christian Vinther
Formand, Falcon
#WeAreFamily